Bouché

Färdigrätter och delikatesser

I vårt sortiment av färdigrätter och delikatesser finns det mesta man kan önska sig inför både vardag och fest.

Här nedan en del av de läckerheter vi ofta har i vår butik.


        • Räkbakelse
        • Kräftbakelse
        • Bouchéer
        • Skaldjurs-cheesecake
        • Västerbottenpaj
        • Räksmörgås
        • Rotfruktbakelse
        • Lyxpytt
        • Rysk caviar – förbeställ gärna
        • Kalixlöjrom
        • Regnbågsrom
        • Asiatiskt sjögräs
        • Lax/skaldjurspaté
        • Crème brulée
        • Champagneglass
        • Chockladfondant

Lite om Crème brulée

Crème brûlée (franska: ”bränd grädde”; även crème brulée enligt den senaste franska stavningsreformen), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, ägg, grädde, mjölk och vanilj. Den tillagas ofta i separata portionsskålar
(så kallade ramekiner) i ugn, ibland i vattenbad, och serveras kall med ett tunt, karamelliserat lager av socker på ytan.

Ursprungligen är det en fransk dessert, noterad för första gången 1691 av François Massialot och besläktad med den traditionella katalanska desserten crema catalana. Ordet brûlée är franska och betyder 'bränd'.
Ofta råder det begreppsförvirring kring begreppen brylépudding och crème brûlée, vilket är olika efterrätter. Eftersom de ofta blandas ihop används orden ibland för att beskriva båda rätterna. En klassisk brylépudding serveras uppstjälpt som en pudding med karamellsås, medan crème brulée är mindre fast, serveras i formen, och har ett bränt lager av socker på ytan.